8 Ekim 2011 Cumartesi

ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİNDEKİ BÜYÜK SÜPRİZ

08-14 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ile ilgili yazı yazmayı ilk düşündüğümde farklı birşey yazmayı aklimdan geçirmiştim. Sonra aşağıdaki haberi aldığımda o kadar sevindim ki büyük bir gururla yazımı hazırlamaya başladım.

Beni bu kadar mutlu kılan bu sene ki ödüllerde ki sürpriz bölüm olan  'Geç Gelen Altın Portakallar' ödülü oldu açıkçası.

1979'da Sansür Kurulu, festivale katılan filmler arasından Ömer Kavur'un yönettiği 'Yusuf ile Kenan' filmi gibi diğer filmleri de sansürlemek istediği için filmin yapımcıları, yönetmenleri ve jüri tepki göstermek için ortak bir kararla çekilmiş, festivalin uzun metrajlı yarışma bölümü de yapılamamıştı.

Daha sonra 1980'deki festivalin yarışmalı bölümüne kabul edilmişler fakat 13 Eylül'deki açılışından hemen önceki gün askeri darbe gerçekleşince festival alelacele iptal edilmişti.


İşte benim çok sevdiğim , aile büyüğümüz, sevgili dostlarımın babaları olan Necip Sarici'nin yapımcılığını üstlendiği "Yusuf İle Kenan" filmi yıllar sonra "En iyi Senaryo" ödülü alacak.

Kendisi Türk sinemasına yaklaşık 60 yıldır hizmet vermekte. Türk sinemasının duayenlerinden, Lale Film'in sahibi ve müthiş sanat koleksiyoncusu.

Onun sanat adına sinema dışında ki katkıları da o kadar çok ki.

"Dua Taneleri-Tespih" ve"Hat Koleksiyonu" isimli kitapları ,"Kamera Arkası" isimli fotoğraf sergisi ve "Dublaj Tarihi" isimli belgeseli gibi.

Kendisi için hani şu sayısı çok az kalmış olan İstanbul beyefendilerinden demek en doğrusu.

Necip Amcam ile gurur duyuyor ve Altın Portakal'dan geç gelen bu ödül için de kendisini ayrıca canı gönülden tebrik ediyorum.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

supersin.. beni coook gururlandirdin.. ellerine yuregine saglik..

Adsız dedi ki...

Necip amcamı can-ı gönülden tebrik ediyorum.Selda'cım kalemine kuvvet,çok güzel bir yazı olmuş.
Dilek Aydoğdu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...