9 Ağustos 2012 Perşembe

SENSATION WICKED WONDERLAND VE ONE COLONY




İlk Sensation partisinin İstanbul'da yapılacağını duyduğumda kendimi oldukça heyecan içinde hissettim ve o geceyi olabildiğince gözümün önünde canlandırmaya çalıştım.

Yıllardır yurt dışında bu tip partilere gitmek istediğim konseptlerin bütününü temsil ediyor "Sensation Wicked Wonderland" benim için. Ne güzel, 13 Ekim tarihinde İstanbul böyle devasa, başka bir deyişle dünyanın en büyük dans etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Kendi kendime Türkiye'ye nasıl gelecek, nasıl olacak acaba diye sorar iken, en iyisini ve en doğru bilgileri bu güzel etkinliği Türkiye'ye getiren One Colony'den almak olduğunu düşündüm.

One Colony'den Fatih Mehmet İnal'a bütün sorularıma cevap verdiği ve yaptığı detaylı açıklamalar için teşekkür ediyorum.


2000 yılının başlarından beri elektronikve house müzik benim için çok özel idi. Sürekli takibimizde olur,sınırsızca dans eder ve o zamanın en hit mekanlarında bütün bu müziğe gönül verenlerle beraber sadece dans etmeye ve müzikten keyif alamaya gelerek ayrı bir topluluk oluştururduk.

O dönemin 20'li yaşlarındaki gençleri yani şimdinin benim gibi 30'lu yaşlarındalar.

Ve ne oldu bilmiyorum ve etrafımdan da görüyorum ki  yıl 2012 ve bu tarz müzik dinleme oranımız çok ama çok azalmış. Kaliteli işler, etkinlikler, partiler tabi ki yapılıyor ama bu tarz müzik çalan efsane olmuş çoğu mekanın kapanması ve bazı hoş olmayan ortamlar bizleri daha özel etkinliklerde bu tip müziği yaşatmamıza ve daha çok rock, indie ve türev müziklere kaymamıza sebep oldu.

İşte benim gibi hissedenlere yani  house ve elektronik müzik sevenlere müjde. Çok kaliteli olan ve çok özlediğimiz bu tarz bir etkinlik sonunda 12 yıl sonra Türkiye'de.

Gelelim bu büyük organizasyonun ülkemize gelmesine. One Colony, merkezi Hollanda'da olan ID&T firmasına altyapı hazırlıkları ile gidiyor ve son birkaç senedir Sensation'ı ülkemizde yapmaya niyetli yetkilileri ikna ediyor.

Böylece Türkiye'ye içeriğinin güncellenerek gelecek olan Sensation Wicked Wonderland'ı Ataköy Atletizm Arena'nın inşaatının tamamlanması ile hayata geçirmiş oluyorlar.

Dünyanın her yerinde aynı standartlarda hazırlanan şovun uyulması gereken kuralları var.Mekanın tepesinin kapalı olması ve 60 ton ağırlık taşıyabilecek çatı kapasitesinin olması şart. Ayrıca tavan yüksekliğinin minimum 22 metre olması gibi çok ince detaylar var.

Olmazsa olmazlardan biri ise dress code olarak beyaz renk giyme zorunluluğu. Bunun da çok enteresan bir hikayesi var. 2004 yılından beri uygulanıyor. 2004 yılında Hollanda'da ki Sensation partisinden kısa bir süre önce ID&T'nin ortaklarından birinin maalesef erkek kardeşi hayatını kaybediyor ve cenazesine beyaz kıyafetlerle gelen insanlar olması nedeniyle merhumu anmak için o sene katılımcılara bu şekilde giyinmeleri duyuruluyor. O sene ki katılımcıların %70'i etkinliğe beyaz giyerek geldikleri için o seneyi takiben bütün etkinliklerde bu beyaz renk giyim şartı uygulanmaya başlanıyor.


Her sene Temmuz ayında önce Hollanda'da start alan Sensation partisi bu tarihi takiben dünya turnesine çıkıyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi Wicked Wonderland'in içeriği güncellendi ve bizi bir sürü sürpriz bekliyor olacak.

Bütün gece kulaklarımıza harika house ve elektronik müzik tınıları yankılanırken gözlerimize de ışık, lazer ve akrobatik dans şovları 360 derece dönen dj kabini eşliğinde yansıyacak.

250 kişilik teknik bir ekip 9 günde arenayı hazır hale getirecek. Sanırım U2 İstanbul  konserinden sonra en teknik altyapıya sahip gösteri bu olacak.

Eğer o gece arabanızla Ataköy'e gelmek istemezseniz sadece o geceye özel Ataköy'e kadar olan metrobüs seferleri etkinlik bitene kadar yani sabah 4.30'a kadar hizmet verecek. Hafif raylı sistemin Ataköy durağı arenaya çok yakın olduğu için indiğiniz yerden arenaya ücretsiz servisler olacak ve ayrıca ciddi bir taksi stoku arena önünde hazır olacak.

Fatih Bey,özellikle sağlık,güvenlik,yeme- içme noktaları, giriş çıkışların konforu ve dış alan uygulamaları gibi konulara kadar her türlü detaya çok profesyonel ve incelikle yaklaştıklarını belirtti.  Güvenlik konusunda Sensation uluslararası standartları gereği hem özel ve sivil güvenlik hem de sivil polis içeride hazır bulunacak.



Biletler standart ve deluxe olmak üzere iki kategoride satılıyor. 205 TL standart bilet, 430 TL ise deluxe bilet fiyatı. Deluxe bilet alanların arenaya giriş çıkışları ve dinlenme yerleri farklı olacağı gibi bütün şovu 1000 metrekare kapasiteli özel platformlardan seyredebilecekler. Arena saat 20.00'de açılacak ve etkinlik 21.45'de başlayıp sabah 04.30'a kadar sürecek.

Biletler ile ilgili en ilginç olanı ise aynı tarihte Düsseldorf'da Sensation partisi olmasına rağmen çoğu yabancının tercihi İstanbul Sensation partisi.

Dj isimleri ve line up bilgileri 14 Ağustos'ta açıklanacak. Bu konuyu daha yakından takip etmek isterseniz  "One Colony" ve "Sensation" resmi twitter adreslerinden takip edebilirsiniz.

Twitter;@onecolony & @sensation

13 Ekim Sensation Wicked Wonderland'de görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...