1 Ağustos 2014 Cuma

ART INTERNATIONAL 2014 VE BANKSY


2013 Eylül ayında ilki gerçekleşen ART INTERNATIONAL uluslararası sanat fuarı ikinci seferi ile 26-27-28 Eylül 2014 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşecek.



Geçen seneki maratonda İstanbul dışında Paris,Berlin,Barselona,Ortadoğu ve Amerika da dahil olmak üzere toplam elli yabancı galeri katılmıştı.

Bu senede gene aynı ülkeler ağırlıklı olmak üzere ülkemizdeki galerileri de dahil eder isek seksenin üstünde galeri katılımı söz konusu. Bana gelen basın bültenlerini incelemem sonucu bu sene dikkatimi  en çok çeken ve sizlerle de paylaşmayı istediğim Andy Warhol'dan, David Hochney'e Damine Hirst'den özellikle Banksy'e kadar günümüz sanatın ikonlaşmış isimlerinin sanat sevenlere sunulacak olması.

Çok değerli isimlerin çalışmaları gelecek sergilerde ama Banky ismi şimdiden bana programımı yapmama sebebiyet verdi  Banksy'i bilenler eminim benim kadar heyecanlanmışlardır.

Art International için bilet alımı ve detaylı program bilgisine biletixden ulaşabilirsiniz.

Bu vesileyle biraz da Banksy'den bahsetmek isterim.

İngiliz kökenli, İngiltere'nin güneyinde ufak bir kasabada doğmuş, sanatçı kimliği belirsiz olan yani yüzünü hiç ifşa etmemiş bu gizemli deha, gerilla ressam diye anılıyor sanat dünyasında.

Stencil tekniği ustası. Brezilya'da çok popüler olan Stencil tekniği için grafittide şablon kullanarak boyama tekniği diyebiliriz. Mukavva, naylon ya da plastik üzerinde şekil oluşturabilecek herhangi bir malzeme de kullanılabiliniyor.

Sisteme karşı tutumunu bu kadar estetik bir boyutta milyonlara ulaştırmak ve hemen hemen tüm sanat eleştirmenleri tarafından da alkış almak çok büyük bir başarı. Saygıyla önünde şapkamızı çıkarıyoruz.

Banksy,sadece street art olarak insanlara ulaşmıyor. Bu dünyaca ünlü fenomenin kendisi ile ilgili belgeselleri de mevcut. Dünya oyuncak devi LEGO ondan esinlenerek BRICKSY serisini üretti.








Ayrıca kalın ansiklopedi ağırlığında özel basım grafitti kitapları var.Kahve masanızın üstünde estetik olarak da bayağı şık durabilir. En son Danimarka seyahatimde gene satın alamadım. Ne zaman gitsem son baskısı bitmiş oluyor. Kısmet::)

Benim kadar kendisine hayran birileri var mıdır diye düşünürken iki sene önce Bodrum'da bir arkadaşlarımızın tanıdığının evine davet edilmiştik. Kocaman bahçeli müthiş bir ev. Evin alt katındaki özel bahçe duvarları ise boydan boya Banksy figürleri ile dolu idi.

Eve girer girmez dikkatimizi çekti ve ben bir gün böyle bir eve sahip olursam bahçe duvarlarıma böyle bir dizayn kullanabilirim diye kendi kendime karar vermiştim. Sohbetimiz o gece bayağı sanat ve kültür ağırlıklı olmuştu.

Aşağıda resmi sitesinden aldığım bazı görselleri paylaşmak istiyorum. Daha fazla detaya ilgili Banksy'nin resmi sitesinden ulaşabilirsiniz. www.banksy.co.uk

İyi ve güzel  hafta sonları...


















Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...