6 Kasım 2012 Salı

KARİYE MÜZESİ ARTIK AVUÇLARINIZIN İÇİNDE


Bugün harika bir haberim var.

Kültür sanat açısından bence çok iyi bir uygulamadan başka bir deyişle farklı bir yenilikten bahsetmek istiyorum.

Kariye Müzesi,dünya çapındaki en önemli kültür miraslarından biri olarak kabul ediliyor ve geçtiğimiz günlerde Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla izzapps tarafından büyüleyici bir uygulamaya dönüştürüldü.

Artık apple application uygulamasına bir tıkla ulaşıp yandaki resimde gösterdiğim gibi telefon veya tabletlerinize bu uygulamayı çok küçük bir ücret karşılığında yükleyip harika bir kültür sanat gezisine çıkabilirsiniz.

Kısaca bu sanat harikasından bahsetmek gerekirse; asıl ismi "Chora Museum" olarak  hizmet veren Kariye Müzesi,Bizans dönemini en iyi anlatan eserlerden biri olarak Türk ve dünya kültür tarihinde çok önemli bir yere sahip.

 H.İsa ve Hs.Meryem'in hayatını kronolojik olarak anlatan mozaik ve freskleri ile hem dini hem de sanatsal bir görselliğe şahit olacaksınız.

İzzapps yetkililerinin bildirdiklerine göre müzenin tüm yönleriyle doğru anlatılması ve tüm ayrıntıları ile izlenebilmesi için bayağı yoğun bir çalışma yapılmış.


Ünlü "Son Yargı" freskinin renovasyonunu da uygulama kapsamına alınarak izleyenlere sadece eserin bugüne ulaşan değil, orijinal halini de hayal ettirmeyi çalışmışlar.

Ayrıca görsellerin maksimum kalitede izlenebilmesini sağlayan RD teknolojisi (Retina Display) kullanılmış.







Oyun teknolojisiyle yaratılan uygulama aynı zamanda ilk foto gerçekçi 3 boyutlu müze uygulaması unvanına da sahip.

3D serbest tur ile de  müzeyi en ince ayrıntılarına kadar inceleme şansınız var. Her bir detayın yanı başında bilgi pencereleri açılıyor ve tüm bilgiler bir belgesel tadında tarafınıza aktarılıyor.


Güzel haber ise bu proje tamamlandı ve büyük ilgi görmesinden dolayı şimdi bir sonraki sanal proje "Topkapı Sarayı-Harem" geliyor. Ocak 2013 gibi uygulaması kullanılıyor olacak.

Duyduğum kadarıyla, bu gizemli dünyanın kapılarını birbirinden renkli ve güzel simülasyonlar ve hikayelerle hazırlayacaklar.

Ne diyelim şimdiden ellerine sağlık.
Daha fazla detaylı bilgi almak isteyenler için tık tık.

Bu uygulamanın Unity Awards'de Türkiye'yi temsil ederek finalist olduğunu hatırlatalım ve
Unity Ödülleri ile ilgili  daha fazla bilgi edinmek isteyenlere de linkini paylaşıyorum.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...