18 Eylül 2011 Pazar

BİLİNMEYEN EVA GREEN

Yazımın içeriğini düşünürken bu  başlığı yazmak istedim.

Çünkü herkesin genelde Casino Royal 'deki Bond Kızı olarak tanıdığı bu muhteşem güzellikte ve yetenekli aktrisin ben sizlere naçizane yeteneğini bayıla bayıla seyrettiğim farklı filmlerini tanıtarak belkide daha önce hiç seyretmediğiniz filmleri de sizlerle paylaşmak istedim.


Beni çok etkileyen üç filminden bahsetmek istiyorum:




Onu ilk "Dreamers" filminde seyretmiştim. Yönetmen Bernardo Bertolucci izleyiciyi bu filmde, Avrupa'da gençliğin sesinin yankılandığı 1968 yılı Fransası'nın politik perde arkasına götürür. Üç öğrencinin birbirlerinin hayatlarını ve cinselliklerini test ettikleri ve nereye kadar gidebilmeye cesaret edeceklerini gösteren bir hikayeyi anlatır.  23 yaşında iken ilk rol alığı film olan  "Dreamer"s da oldukça cüretkar bir rolün altından başarıyla kalkmıştır. 







Geçen sene !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin kapanış filmi olan "Womb"  yani "Rahim" filmindeki muhteşem, duru, sakin ama bir o kadar da rahatsız edici rolüyle beni kendine hayran bıraktı.
Film inanılmaz orjinal bir senaryoya sahip. Kimi zaman çok sıkıcı hatta filmi terk etme düşüncesine girseniz bile filmin çekildiği olağanüstü evet muhteşem lokasyonun sizi ele geçirmemesine engel olamıyorsunuz.  IF'in kapanış filmi olması nedeniyle gösterim sonrası Macar asıllı yönetmen "Benedek Fliegauf" sahneye çıktığında hemen hemen tüm seyircilerin ortak sorusu bu filmin nerede çekildiği ile ilgili idi.







Son olarak da gene çok enteresan,insanı etkileyen senaryosuyla bir ay önce vizyonda seyrettiğim "Perfect Sense" " Yeryüzündeki Son Aşk" filminden bahsedeceğim. Bu filmde de çok başarılı buldum Eva Green'i.  Ewan McGregor ile çok iyi bir harmoni yakalamışlar. Tam aranılan aşkı ve sevgiyi bulmuş iki insanın tüm dünyada insanların sırayla beş duyusunu kaybetmesine sebep olan salgına yakalanmalarını anlatıyor.  Çok  insancıl ve bir o kadar da akla gelmeyecek şekilde insanı derinden etkileyen bir film.










Bu son bahsettiğim filmi seyrederken film bana bir başka ödüllü  film olan ve geçtiğimiz yıllarda Fim Ekimi gala film kategorisinde gösterilen  ayrıca 2008 yılı Cannes Film Festivalindeki açılış filmi olan " BLINDNESS" yani  "KÖRLÜK" filmini çağrıştırdı.Konu açılmışken kısacık o filmden de bahsetmemek olmaz.

Herkesi kör eden bir salgının yayıldığı bir kentte tek salgındanetkilenmeyen bir kadının mücadelesini anlatan muhteşem oyunculukları görebileceğiniz müthiş bir kadroya sahip olan filmde başrollerde muhteşem Julianne Moore, Mark  Ruffalo, Gael Garcia Barnel var.  Aciman şiddetle tavsiye eder :)


Bu önerilerimi olurda izlerseniz ve birde üstüne keyif alırsanız ne mutlu bana.





2 yorum:

Aylin at Lila Moonlight dedi ki...

Merhaba Selda, blogunu Trendydolaptan kesfettim, artik Istanbul'da yasamasam da, bir iki ayda bir, bazen daha fazla, is icin geliyorum, ve verdigin sanatsal aktivite bilgileri yararli olacaktir eminim. Son postlarin arasinda dolasirken Eva Green le ilgili olan ilgimi cekti once, o yuzden buraya notumu birakiyorum. Eva yi ben de Dreamers ile kesfettim ve etkilendim, film beni rahatsiz etmisti biraz. Womb ve Perfect Sense i ilk firsatta izliyim o zaman, Evan i da cok begenirim zaten : ) Blindness i ben de cok begenmistim, etkisinde kalmistim baya. Sen de benim bloguma bir goz atarsan sevinirim : )

Aciman'ın Sanat Güncesi dedi ki...

Selam guzel yotumların icin cok tesekkur ederim.

seve seve goz atarım

sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...