13 Ekim 2011 Perşembe

CAZ FESTİVALİ YENİDEN

Akbank 21. Uluslararası Caz Festivali, bu yıl da usta müzisyenleri ve genç sanatçıları şehrin dört bir yanındaki mekanlarda buluşturmak amacıyla 13 Ekim tarihi itibari ile başlıyor.

3 Kasım 2011'e kadar sürecek etkinlikte her yaşa ve herkesin zevkine göre güzel bir program hazırlanmış.

Üstelik bu yıl da  "Kampüste Caz", konsepti geçen senelere oranla daha fazla şehri dolaşacak, böylece binlerce üniversite öğrencisini cazla bir araya getirebilecek. Caz müziğini sevdirmek adına ne güzel bir adım ve başarı.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre merkezinden tutun da , Cemal Reşit Rey, Akbank Sanat , Bayblon, Nardis gibi farklı lokasyonlarda  konserler devam edecek.

Festival kapsamında ilk başta biletleri satışa çıktığı bir saat içinde tükenen ZAZ konseri göze çarpıyor. Evet ZAZ çok keyifli , çok hoş ama ben daha çok jazz tınılarına ağırlık veren ve bu konuda ustalaşan başka müzisyenleri önermek isterim size. 

Mesela, Paul Mc Cartney’in düğününde sahne alan swing müziğinin efsane maestrosu Ray Gelato, Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük caz sanatçılarından dünyaca ünlü trompet ustası Maffy Falay ve topluluğu, artık bu tip festivallerde klasik şekilde yer alan İlhan Erşahin ,Norveç’in son dönemde yetiştirdiği en önemli soprano saksafon ustalarından Frøy Aagre ,eski swing plaklarını yeniden yorumladıkları toplama albüm serileriyle adını duyuran White Mink grubu, hip-hop’ın en başarılı ve yaratıcı MC’lerinden biri olarak dikkat çeken Raashan Ahmad,vokallerde San Francisco’lu büyüleyici ses Brenda Boykin'in olduğu Alman topluluk Club des Belugas.

Bence jazz'i seviyorsanız, bu müzisyenleri kaçırmamanız gerek, yok ben çok sevmem bu müziği diyorsanız da gidin değişik bir tecrübe yaşayın. Belki iyi bir jazz müziği takipçisi olabilirsiniz.

Festival programı için http://www.akbanksanat.com/  adresinden takip edebilirsiniz. Bilet fiyatları da gayet uygun 25-56 TL arasında.




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...