4 Kasım 2011 Cuma

SALT; YEPYENİ BİR MÜZE, SERGİ SARAYI VE MÜTHİŞ YEMEK "CA'DORRO "

Garanti Bankası müşterisi değilim. İnternet bankacılığındaki insanların yaşadığı problemleri bende dönem dönem duyarım. İnanın bankanın reklamını yapmak değil amacım ama şimdi aşağıda yazacağım konu hakkında kendilerine şapka çıkartmak gerek. 



Önümüzdeki hafta, Kurban bayramından birkaç gün sonra hayata geçecek olan bir sanat evinden bahsetmek istiyorum. Karaköyde'ki eski Osmanlı Bankası, şimdinin Osmanlı Bankası Müzesi’nin faaliyet gösterdiği muhteşem bina özel bir müze ve sergi sarayı oluyor.  Bu  müzenin adı "SALT "olacak.  Garanti Bankası, bu Salt projelerinin ilk bacağını bu Nisan ayında başlamıştı. Salt Beyoğlu, 9 Nisan'da kapılarını sanatseverlere açmıştı.

Geçenlerde Karaköy civarından  geçerken oradaki çalışmayı görüp binanın yenilendiğini düşünmüştüm. Biraz araştırınca bu güzel haberi hazırlamam için malzeme çıkmış oldu.

Duyduğum kadarıyla en iddialı müze ve sergi sarayı olacakmış. Müzenin muhteşem eski İstanbul manzaralı terası şimdiden konuşuluyor. Asıl en güzeli ise bu müzenin bütün yeme-içme işlerinin "Doors" grubunun üstleniyor olması.  Doors grubu, müzede"Ca'dorro" isimli hem restoran hem de  kafe açıyor olacak. Doors grubunun ne kadar başarılı olduğunu ayrıca belirtmeye gerek yok. Şahane menülerin bizi beklediğine eminim. Önümüzdeki yaz bu teras da ayrıca özel davetler olacağını duydum. Haydi hayırlısı...

Garanti Bankası'nın "Garanti Jazz Yeşili" konserlerine yıllardır verdikleri desteği de göz ardı etmemek gerek.  Son 14 yıldır, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin ana sponsorluğunu üstleniyorlar.

Gerçekten Garanti Bankası'na sanata verdiği destek için saygı duymak gerek. Salt ile birlikte özel bir müzeye daha kavuşmuş oluyoruz. Garanti Bankası'nı gönülden tebrik ediyorum.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...