11 Nisan 2012 Çarşamba

PRAGMA





Pazartesi gecesi, Taksim Garaj İstanbul'da sergilenen uzun süredir arkadaşlarla birbirimizi "e hadi gidelim gidelim" diye kışkırttığımız tiyatro oyunu olan Pragma'yı gördüm sonunda.



GET yapımın ilk oyunu olan Pragma, gerçekte de yaşamış olan 5 seri katilin aynı hücre içine konulması kurgusu üzerine birbirleri ile bu hücrede iki gün geçirmeleri ve akabinde de bizle,seyirci ile buluşması ile başlıyor.

Katiller ise Ted Bundy (Buğra Gülsoy), Andrei Chikatilo (Emre Erkan), Albert Fish (Mert Öner), Richard Ramirez (Serhat Teoman) ve ölü rolünde ki Charles Manson.

Oyunda 13 yaş sınırı bulunmakta olduğunu hatırlatırım. Tam bilet fiyatları 39 TL, indirimli ise 29 TL. Bu sene hep farklı oyunları seyretmeye özen gösterdim. Bu oyunda farklı kesinlikle onu söyleyebilirim. Sahne seyircilerin tam ortasında kurulmuş şekilde ve oyuncuların duygu geçişlerini çok net görüp hissedebiliyorsunuz.

Oyunu beğendim mi? Evet tabi beğendim. Fiziksel tiyatronun tüm ögeleri yer yer yerleştirilmiş. Odadaki gerginliği, oyuncuların birbiri ile olan fiziksel ve sözel kavgalarının etkisini birinci dakikadan itibaren hissedebiliyorsunuz.

Bence oyunculuklar çok iyi.  Dikkatimizi çeken özellikle yüz mimikleri ile bir sapık psikopatı canlandıran Emre Erkan oldu. Daha az diyaloğu olmasına rağmen oyun boyunca yaptığı surat ifadeleri ve sapıkça hareketler çok inandırıcı idi. Serhat Teoman ise oyunda doğal oyunculuğu ile çok dikkat çekici idi. Çok genç ve güçlü tiyatro oyuncularımız varmış meğersem.

Senaryoyu yazan ve başrol oyuncusu Buğra Gülsoy. Buğra Gülsoy'un annemlerin üst komşusu olması nedeniyle sempatim var idi ama klasik dizi oyunculuğu dışında bu oyunun senaryosunu da yazmış olması kendisine olan hayranlığımı kat kat arttırmıştır.

Emeğe saygım tabi ki sonsuz ama biz oyunun bazı yerlerinde biraz biraz sıkıldık desem yalan olmaz. Belki de konunun ağırlığındandır.

Bir başka yazmak istediğim nokta ise oyunun diyaloglarında geçen AC/DC şarkısı "Night Prowler." Finalde de çalınca keyiflendik tabii. 24 Nisan'a kadar oyun devam edecek. Sezonun son oyunları. Kaçırmayın derim.




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...