5 Temmuz 2012 Perşembe

ENKA KÜLTÜR SANAT AÇIK HAVA ŞENLİKLERİ




Enka Vakfının sadece spora değil, kültür sanat adına her yaz düzenlediği Kültür Sanat Buluşmaları ile de sanata verdikleri destek ortada.

Bu sene 24.kez düzenlenmekte olan Enka Kültür Sanat Buluşmaları, Maslak Enka Spor Tesislerinin içindeki açık hava tiyatrosunda çok zengin, rengarenk bir gündemle başladı ve 13 Temmuz 2012 tarihinde sona eriyor.

Bu senenin içeriği tiyatrodan, pop müzik konserine, klarnet konserinden, müzikal uyarlamasına, folklor gösterisinden klasik müzik gösterilerine kadar bayağı geniş bir kapsamda düzenlenmiş.

Keyif aldığım ve sevdiğim etkinlikleri açık hava veya amfi tiyatrolarında seyretmek, içinde bulunduğum anı daha da zevkli kılıyor benim için. 


Enka Kültür Sanatla ilgili detaylara burada'dan ulaşılabilirsiniz. Ama benim sizle özellikle paylaşmak istediğim önümüzdeki hafta olacak olan iki gösteri hakkında.


Önümüzdeki hafta sonunda tatile gidiyorum. İstanbul'dan uzaklaşmak iyi olacak benim için. Bu nedenle, şehrimin bana sunduğu kaliteli gösterileri buradayken kaçırmamakta fayda var.

11 Temmuz gecesi saat 21.15'de büyük tiyatro ustası Genco Erkal'ın yönettiği, oynadığı ve sahne tasarımını yaptığı Aziz Nesin'in öykü, şiir, oyun ve köşe yazılarından derlediği "Azizlikler Nereye Gidiyoruz?" isimli tiyatro oyunu var.




Yaşadığım yere bu kadar yakın olan bir mekana gelecek bu ustayı seyretmemek olmaz. 85 dakika sürecek oyunu sıcak bir yaz akşamında dostlarla izlemek çok ama çok keyifli olacak. Biz biletimizi aldık bile. Bilet fiyatları 23 TL.




13 Temmuz 2012 Cuma akşamı ise ülkemizin iftiharı ve 2008 yılında Avrupa Birliği tarafından Kültür Elçisi seçilen Fazıl Say'ın "Özel Etkinlik" adı altında festival kapsamında kapanış konseri olacak. 



Fazıl Say, o gece Beethoven, Chopin ve Stravinsky'nin muhteşem sonatlarını Nihan İnan, Senem Demircioğlu gibi sopranolar eşliğinde çalarak kulakların pasını silecek. 


13 Temmuz gününe planladığım seyahat programım önceden netlik kazanmadığı için Erykah Badu konserine bilet almamıştım. Ama son dakika şahane bir haber aldım, bir ihtimal Erykah konserine davetiye alma durumum var .


Eğer o gece davetiyemi alamazsam evet kabul ediyorum içim biraz buruk bir hissiyat içinde olacak ama  Fazıl Say'ın vereceği konser alternatifi durumu biraz hafifletecek gibi gözüküyor.


 İlgilenen herkesin bilgisine bilet fiyatları 56,83 ve 112 TL aralığında.


2 yorum:

Bak Bu Harika dedi ki...

keşke burdada olsa da gidebilsem

görüşmek üzere

http://www.bakbuharika.blogspot.com

http://www.facebook.com/harikadekorasyon

Aciman'ın Sanat Güncesi dedi ki...

insallah oldugunuz yere de gelir

Gorusmek uzere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...