28 Kasım 2011 Pazartesi

ACROSS THE UNIVERSE

Bu sezon vizyonda gösterilen "One Day" filmini  geçtiğimiz günlerde izledik.

Başrollerinde Jim Sturgess'in oynadığı "One Day" filmine inanın sırf onun Across the Universe'de ki performansına bayıldığım için gittim.  Beraber gittiğim arkadaşıma hemen "Across the Universe" filmini anlatıp dvd arşivinde bulundurmasını önerdim.

Evet Aciman'ın şiddetle tavsiye edeceği, her karesine aşık olduğu müthiş bir müzikal. Başka bir deyişle renkli, hayat dolu, olabildiğince pozitif ve coşkun bir müzik şöleni. 

Beatles'i kim sevmez ki? Her bir sahnesinin Beatles'in şarkı sözlerine göre kurgulanmış, baştan sona sizi sürükleyen ve hatırladığım kadarıyla sinemada gördükten sonra farklı zamanlarda en az 4 kere daha seyrettiğim bir film bu.Açılış sahnesi ile bile harika bir şey seyredeceğinizi hissediyorsunuz.

Hele Gospel tarzı "Let it Be" şarkısını dinlediğinizde tüylerinizin diken diken olmamasının imkanı yok. 2008 Emmy ödül töreninde aynı küçük solist, bu şarkıyı gospel olarak Carol Woods ve kalabalık bir koro ile canlı performansla söylemişti.

Size aşağıda bu küçük ama muhteşem sesli solistin "Let It Be" şarkısını paylaşıyorum. Bir dinlerseniz ne kadar güzel olacağını göreceksiniz. Filmden alınmış kareler eşliğinde...  Ayrıca filmin fragmanını da eklemek istedim. Filmin görsel zenginliğini az da olsa yansıtması açısından.

Filmde bazı sürprizler de sizi bekliyor. U2'dan Bono ve Joe Cooker gibi önemli isimlerde çok küçük rollerle karşınıza çıkacak. Joe Cocker'in seslendirdiği "Come Together "şarkısının rock versiyonu bir harika .

Bu arada filmin genelinde büyük ekranda sanki bir Pink Floyd video klibi seyrettiğimi hissettim desem yalan olmaz. 

Tüm oyuncuların kendi sesleriyle vokal yaptıkları aşk,sevgi,dostluk,ülke kargaşası,yaşam mücadelesi, savaş ve barış ögelerini Beatles tınılarıyla beraber seyretmek ilginç olur,kaçırmayın.

Başrollerde ki kadın oyuncu olan  Evan Rachel Wood çok başarılı. (True Blood dizisindeki kötü vampir kraliçe rolüyle bile çok etkileyici, bayılıyorum bu kıza.)

Aciman'dan tavsiye bu filmi dvd arşivinizde bulundurun. Sıkıldıkça seyredip, çok keyif alacağınıza eminim.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...