16 Kasım 2011 Çarşamba

BACH EŞLİĞİNDE UÇMAYA HAZIR MISINIZ?


İnanamadım. Tam bilet almaya yeltendim ki
İstanbul'da ki gösterinin biletleri tükenmiş.

Evet 25-26 Kasım İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan "Red Bull Flying Bach" etkinliğinden bahsediyorum. İstanbul dışındakiler daha şanslı, çünkü İzmir ve Ankara'da hala bilet satışları devam etmekte. Bilet fiyatları 55 TL ile 122 TL arasında .

Çok enteresan bir kombinasyon. Bach'in o eşsiz ölümsüz müziği eşliğinde breakdansın en etkili,en tehlikeli hareketlerinden oluşan inanılmaz göze ve kulağa hitap eden 70 dakikalık bir gösteri.

Şu an dünyada da bu trend aldı başını gidiyor. Hip Hop öbür deyişle BBoy konsepti ile ne kadar özgün bir kombinasyon ya da koreografi ve program yapabiliyorsanız show dünyasının kapıları size sonuna kadar açılıyor.

Bunun en güzel örneği bu show olsa gerek. 4 kez break dans dünya şampiyonu olan Flying Steps grubu, Bach müzikleri eşliğinde Avrupa Turnesi kapsamında ilk İstanbul, İzmir ve Ankara'da..  Piyano, klavsen ve elektronik ritimlerle klasik müzik dünyası tersine dönüyor,bir başka deyişle klasik ve şehir kültürü arasındaki sınırlar yok oluyor.

Yukarıda bahsettiğim gibi İstanbul için biletler tükendi bile. Çok istemiştim bu show'a gidebilmeyi çünkü ben bu style ve janr dansı bayağı takip ediyorum. Yabancı dans yarışmalarında insanların bu dans stili ile neler yaptığını görseniz ,ne kadar harika koreografiler oluşturduklarını...Adeta yer çekimine meydan okuyorlar.
Birde bunların üstüne Bach, düşünemiyorum bile . Harika olur harika.

Evet madem gidemeyeceğiz show'a aşağıdaki klibe bir göz atarız o zaman:) 7 dakikalık video muhteşem vallahi.



4 yorum:

Trendydolap dedi ki...

Aciman farkı. Valla şeker hip hop'un klasik müzik ile birlikte olabileceği aklımın ucundan geçmezdi. Meğer izlemesi nekadar keyifli oluyormuş.

gülümse dedi ki...

ben dün gördüm reklamını ve bayıldım.keşke gidebilseydim:((((çok içim gidiyor ama gideme ki:(((

Aciman'ın Sanat Güncesi dedi ki...

Cok guzel dimi . Tuh bilet kalmamıs giderdik. Bayılıyorum boyle farklı sanat butunlesmelerine. farklı olan herseyi seviyorummm

Aciman'ın Sanat Güncesi dedi ki...

Ankara ve İzmir'de de olacak gosteri. Bir bak bakalim yok gidemezsen de 7 dakikalik gosterinin videosunu koydum bloga .

Youtube'dan da flying bach yazıp diger videolarını seyredebilirisn.

Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...