31 Mayıs 2012 Perşembe

DAS WILDE LEBEN



Tercümesi "Vahşi Yaşam ya da Vahşi Hayat olan "Das Wilde Leben" filmine bayıldım.

Gerçek bir hikaye olması zaten çok ilgimi çekti. Daha önce hiç duymadığım bir isimdi Uschi. Uschi ne güzel bir isim bu arada.

Film, deli dolu, özgür ruhlu, dişi enerjinin ne demek olduğunu bariz bir şekilde gösteren ve aslında filmin sonuna gelince de onun için üzüldüğüm harika,döneminin ikon kadını olan Uschi Obermaier'in gerçek hayat hikayesinden oluşuyor.




Uschi'nin hayatı bir kaç dönemde anlatılıyor.

1968 kuşağında Almanya'da önce modellik yaparak daha sonra da komünist gruplara katılıp, dünyanın dikkatlerini üzerine çekerek ve en enteresan olanı ise hala bu dönemin de ikonları olan Rolling Stones grubu ile olan ilişkileri anlatılıyor.  (Özellikle Keith Richards ve Mick Jagger'in bu kadın uğruna birbirleri ile yarışmaları çok eğlenceli idi.).

Daha sonra da hayatının aşkı ile olan garip, tehlikeli, tutkulu hem üzücü hem de çok keyifli hikayesi ve dünyayı keşfetmeleri. O nasıl bir egodur? O nasıl bir özgür ruhtur? O nasıl bir dişi enerjidir öyle? Filmi seyrederseniz ne demek istediğimi göreceksiniz.

Filmle ilgili söyleyeceğim iki önemli nokta var. Birincisi, casting, yani oyuncu seçimleri çok ama çok başarılı. İkincisi içinde Uschi'nin giydiği kıyafetler ayrıca film müzikleri, soundtrack dört dörtlük diyebilirim.

Aşağıda filmin fragmanını da paylaşacağım. Ama önce oyuncu kadrosunun resimlerini paylaşmak istedim.

Uschi rolünde ona inanılmaz benzeyen Natalia Avelon var. Filmde ayrıca soundtrack'de de yer alan "Summer Wine " şarkısını seslendiriyor.

İlk resim gerçek Uschi.

   
















Hayatının aşkı olan Dieter Bockhorn rolünde David Scheller . O da bayağı karanlık ama bir o kadar da tatlı bir karakter.








Gelelim en başarılı bulduğum Keith Richards karakterine. Filmi izleyince gerçekten bu gerçek Keith mi diyorsunuz. Filmde tavır ve halleri, giyimi ile o kadar başarılı ki biz Keith'i canlandıran Alexander Scheer'e bayıldık .



Ve Mick Jagger








1 yorum:

Shelly's Profile dedi ki...

Ben seni zaten takipteydim Selda'cim:))
Harikasin:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...