11 Mayıs 2012 Cuma

JAZZANOVA CHILL- OUT FESTİVAL'E GELİYOR.





20 Mayıs Pazar günü eminim hava süper olacak. "AccuWeather" programından da kontrol ettim. Sıcaklık gündüz 21, akşam ise 17 derecelerde. Bu nedenle,o pazar günü Kemer Golf &Country gibi  harika bir mekanda, farklı sanatçılardan güzel müzik dinleyip sevdiklerinizle çimlerde uzanarak kulaklarınızın pasınızı silmenizi öneririm.

Akşamına ise zaten sırf Jazzanova İstanbul'a geldiği için bile gidilir diyorum. Festival saat 12.00 gibi başlayacak ve kesintisiz 12 saat sürecek. Bilet fiyatları 80TL.

Jazzanova dışında, Senegal kökenli Baaba Maal, Alice Russel, hem dans hem müzik sahne showları olacak olan The Cuban Brothers programın diğer sanatçıları.

Yazımın sonunda size Jazzanova'nın  müthiş ses, Paul Randolp ile yaptıkları "Let Me Show Ya" düetini ve benim dinlemekten çok keyif aldığım "Complete Life" isimli şarkıları paylaşacağım . Bu festivale de Mr. Randolp ile beraber geliyorlar. Bu birliktelik bayağı sükse getirdi onlara. Üç ay önce gene Mr. Randolp ile ortak çalışmaları olan yeni parçaları "I-Human" 2012'nin en iyi prodüksiyonlarından biri olarak gösterildi..

Nu-Jazz'ın yaratıcısı olarak bilinen grup için sadece nu -jazz değil,acid jazz, house, bossa nova ve bazen de funk tınılarını  kullanarak deneysel müzik yapıyorlar diyebilirim.

Berlin kökenli  grup olan Jazzanova, piyasada isim yapmış ve hatırı sayılır bir grup. 90'lı yılların ortasında Berlin'de bir gece kulübünde bir araya gelerek beraber Jazzanova grubu olmaya karar vermişler ve o günden beri beraberler. Albüm kayıtlarında canlı enstrümanlar kullanıyorlar. Bazı albümleri tamamen akustik olabilirken bir sonra ki albüm tamamen elektronik altyapı ile oluşturuluyor. Tamamen farklı ve deneysel bazlı müzik yapıyorlar dememin bir başka sebebi de bu.

İstanbul'da daha önce birkaç kere konser verdiler. Bu ilk gelişleri değil ama eğer daha önce dinlemediyseniz çok keyifli vakit geçireceğinize eminim.

Bu arada çok komik.Mart ayında yaptığım Berlin seyahatimden sonra daha fazla Berlin kökenli müzisyenleri blogumda tanıtmaya ağırlık verdiğimi gördüm. İnanın tamamen tesadüf.

Bol bol  Chill-Out'lu günler diliyorum size :)






4 yorum:

Trendydolap dedi ki...

güzel post olmuş, müzikleri beğendim :) benim bloga da beklerimmm :)

Aciman'ın Sanat Güncesi dedi ki...

tesekkur ederimmm . Gelmem mi?

gkn dedi ki...

selduşum çok güzeldi müzikler:) sayende haberimiz oldu bu güzel organizasyondan! bu arada bloger dayanışmanız da gözlerimi yaşarttı (:

Aciman'ın Sanat Güncesi dedi ki...

tabii sonsuza kadar bloggerr dayanısması:)

tsk ederim bu arada guzel yorumlarına

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...