12 Haziran 2012 Salı

BEIRUT



Beirut grubu ile ilk MTV ekranları vesilesi ile tanışmıştım. Müziğin gücü olsa gerek ekranda şarkı dönerken dikkatimi ve çok ilgimi çekmişti.

Kendine has ve özgü olmayı başaran Amerikalı grup, alternatif müzik alanında özgün bir istikrar içinde.İndie-rock tarzlarını dünya müziğiyle özellikle Batı Avrupa ve Balkan ve pop müziği ile birleştiriyorlar.

Çok çok genç bir grup Beirut. Özellikle grubun kurucusu Zachary Farnsiz Condon ön planda. Ne sestir o ? İnsanın dinledikçe dinleyesi gelen ender vokallerden biri bence. Sesi ile yaptıkları müziğin bire bir örtüşmesini sevdiğimi düşünüyorum.

Klasik Amerikalı müzik grupları gibi olmamaları en güzeli. Kendisi bu arada sıkı Goran Bregoviç hayranı. Grubunu kurması da Sırp ve Balkan müziklerine düşkünlüğünden.

En büyük çıkışları ilk albümleri ile oldu. "Gulag Orkestar" çok başarılı bulduğum albümlerinden biridir.
Bu albümleri kadar olmasa da "The Flying Club Cup" ve "The Rip Tide" albümleri de güzel, müzik adına farklı, bağımsız albümlerdir.

Gelelim güzel habere, 21 Eylül Türkcell Kuruçeşme Arena'da konser verecek grup. Bence zamanlama çok iyi.

Sanki Beirut'u çok yaz sıcağında dinlemek değil de böyle yaz sonu, ılık bir sonbahar gecesi dinlemek benim için daha da örtüşen bir olgu. Bu nedenle, şahsen zamanlamayı harika buldum.

Ekip benim bildiğim kadarıyla altı kişiden oluşuyor. Ama zaman zaman konserlerde on kişiye kadar çıkıyorlar.

En güzeli büyük bir Balkan orkestrası tınıları çınlayacak o gece. Çok zengin müzik enstrümanları kullanıyorlar. Neler yok ki? Mandolinden trompete, gitar ve çellodan,  Zachary'nin çaldığı ukulele'ye kadar.  Ukulele, saza benzeyen minik bir saz türü,özeillikle Hawai anavatanlı bir sazlı çalgı.

En sevdiğim parçaları "Mount Wroclai, Postcards from Italy, Nantes, Elephant Gun.

Farklı alternatif müzik her zaman önceliğim olduğundan ben şimdiden çok heyecanlıyım. Yaz seyahat programıma da uyuyor geldikleri tarih. Bilet fiyatları 77 TL ile 110 TL arası.












2 yorum:

gkn dedi ki...

şarkılar,enstrümanlar (özellikle akordeon sesi!) ve vokalistin sesi dediğin kadar güzel aciman:) konserine de bir aksilik çıkmazsa gidelim!

Aciman'ın Sanat Güncesi dedi ki...

tamam tabiki ceyyy sen yeter ki iste:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...