22 Haziran 2012 Cuma

THE BLACK KEYS




Bugün size en sevdiğim gruplardan birini tanıtmak istedim. Ben onları son birkaç yıldır takip edip dinliyorum. Onlar, bu sene özellikle son albümlerinin verdiği başarı ile sadece Amerika'da değil tüm dünyada bilinir ve popüler olan The Black Keys Grubu.

"Lonely Boy" şarkıları ile kesin tanışmışsınızdır. Bayağı meşhur olan bu rock şarkısı albüm çıkmadan önce internet ortamında yayınlandı ve bir gecede bence gayet iyi olan 400.000 kere izlenme payı aldı.

Hakikatten kıpır kıpır olan Lonely Boy videosunu aşağıda paylaşacağım. Bu şarkı ile bence grup kemikleşmiş klasik blues ve eski blues rüzgarlarını modern rock tınılarıyla adeta bütünleştirip;bire bir rock müziğin gerçek ustaları olan İngiliz kökenli rock ve indie rock grupları ile aynı kategoride olduklarını ispat etti.

Her ne kadar bu şarkı diğer eski albümlerinde ki sevdiğim şarkılarına göre blues havasını minimize etmiş olsa bile garage, rock ve blues üçlemesi ile de dans parçası yaratmak ve 1 numaradan müzik listelerine girmek kariyer planlamaları açısından bakarsak çok iyi bir gelişme.


Grubun ilk kuruluş hikayesi 2001 yılında küçük bir garaja sığdırdıkları davul ve elektro gitarla yaptıkları demolarla başladı.

Komik ama inanın iki arkadaşın can sıkıntısından dolayı kuruldu grup.


 "Eh haydi müzik ruhun gıdasıdır, sıkılınca acıkırız, müzik bizi doyursun" zihniyetiyle doğan Amerikan Rüyası da bu olsa gerek.


Elinizdeki yeteneği şansa çevirip büyük kitlelere hitap eden ya da elinizdeki her ne ise büyük bedeller ile ödüllendirilme sanatı. 








Bu artan başarının sektörün en iyileri tarafından ödüllendirilmesi de iyi bir his olsa gerek. Rolling Stones dergisi bir önceki albümleri olan"Brothers" isimli albümlerini yılın en iyi ikinci albümü seçti.

O albüm de harikadır ki ne harikadır. Albümde en sevdiğim şarkılardan biri olan "Tighten Up" var. Aşağıda Jools Holland programına çıktıkları canlı performansları eşliğinde paylaşıyorum.


Umarım sizde benim kadar seversiniz. Son iş günündeyken yaklaşan hafta sonuna bizi hazırlayacak parçalar sanırım. 

Herkese iyi hafta sonları.











                                   



2 yorum:

Trendydolap dedi ki...

Tam aciman tarzi:)
Ya sikintidan napsak bizde mi bir grup kursak :p

Aciman'ın Sanat Güncesi dedi ki...

Ahahahaha . Ben iyi donanımlı bir bodrum katı biliyorum gitarını kap gel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...