12 Eylül 2012 Çarşamba

EYLÜL AYI BİR BAŞKA BENİM İÇİN


Eylül 2012 ayı geldi bitiyor bile. Zaman su gibi akıyor ama bence Eylül ayı harika bir ay.
Sanat,kültür,eğitim,moda açısından sanki bir yılbaşı.

Bana Eylül ayının yıl başıymış gibi hissettirmesi de hani o gece ne program yapılacağı hakkında ne seçeceğimiz belli olmaz ya aynı öyle bir his yansıtıyor. Yapacak çok şey olup nereye ne zaman hangisine katılsam duygusunun beni ele geçirmesi gibi.

Bugün 12 Eylül olmuş bile ve ben Eylül'ün bu ilk 2 haftası gittiğim şehir aktivitelerinden neredeyse yorulmuşum. İşin şakası tabi ki o. Böyle yorgunluk şahane ki ne şahane. O yüzden en iyisi yaza ait son bir tatile çıkmak.

Önümüzdeki hafta şehir dışında küçük bir seyahatte olacağım bazı kaçıracağım konser ve etkinlikler olmasına rağmen sizle bu ayın ancak ikinci yarısından sonra programına almış olduğum ve hakikatten çok iyi olduğuna inandığım bazı kültür sanat ve şehir etkinliklerini önermek istiyorum.

İşte Eylül ayı gideceğim  konserler,sergiler. Ve en heyecanlısı sabırsızlıkla 30 Eylül günü seyredeceğim "Cirque Du Soleil Alegria." Hepsinin detayları aşağıda.

2012 yazı benim için harika bir yaz idi. Bu gelen yepyeni sezon ve mevsimin de en az yaz kadar sıcak geçmesi ümidiyle...

İşte Eylül ayı favorilerim....

21 Eylül Saat: 21.15 Kuruçeşme Arena "Beirut ".

Bilet fiyatları 77-110 TL. Daha önce Beirut grubu ile ilgili detaylı yazı yazmıştım. Hatırlamak ve tekrardan okumak isterseniz grupla ilgili bilgi için lütfen  tık tık.


23 Eylül Saat:15.00 "Tamirane Morning Jazz Session"

Sevdiklerimle beraber yazın son güneşini lezzetli bir brunch ve jazz müziği eşliğinde yaşayacağım.

Her zaman pazar günleri gündüz ne yapsak acaba diye düşündüğümüzde çok iyi bir alternatif olmuştur Tamirane. Santral İstanbul ve farklı ambiansı.

Daha önce Tamirane'ye gitmeyenlere yemeklerini ve servisini gönül rahatlığı ile öneririm.


26 Eylül Saat:23.00 "Kings Of Convenience"  Bayblon Bilet fiyatları 144 TL.


İşte yılın en çok gelmesini istediğim grubu.

Benim gibi onları sıkı takip edenlerdenseniz ne demek istediğimi anlayacaksınızdır. Onlar sanki lokal,yerli sanatçılarımız gibi.

İnanın her sene ülkemizde konser veriyorlar. Buna rağmen her sene biletleri satışa çıkar çıkmaz ilk saatlerde tükeniyor.

Bu kış da aynen öyle oldu. Tam bilet almaya niyet etmiştim 2 saat içinde biletler tükenmişti.




Tam hay Allah artık öbür sefere der iken Eirik Glambek Boe'nin rahatsızlanması sonucu konserler 27 ve 28 Eylüle ertelendi. 26 Eylül içinse ek konser programı yapıldı. Şimdi biletlerim olması nedeniyle çok keyifle o gece onları dinliyor olacağım.


27  Eylül Saat:20.00 Haliç Kongre Merkezi "Berlin Filarmoni Orkestrası"  Bilet fiyatları 112-375TL.
Bu sene Berlin seyahatimde en çok gitmeyi istediğim gösterilerden biri idi.

Bütün grup o hafta sonu bilet bulmak için yapmadığımız şey kalmadı ama bilet bulamadık. Kısmet burada seyretmek imiş. Siz de benim gibi klasik müzik sevdalısı iseniz şiddetle tavsiye ederim.




Ve... 30 Eylül Saat:17.00 Ülker Sports Arena "Cirque Du Soleil:Alegria " Bilet Fiyatları 56-220 TL
Bu konu ile ilgili bana söyleyecek bir şey düşmüyor sadece acayip etkileyici bir görsel şölen ve yer çekimine meydan okuyan muhteşem bir şov olduğunu söyleyebilirim.

Geçen sene de bayıla bayıla ilk gösterilerini seyretmiştim ama Alegria için en iyi gösterilerinden biri olduğu söyleniyor. Bence siz de  kendinize bir iyilik yapın ve bu gösteriye gidin.

Umarım ben de bir gün  Las Vegas'da oynayan çok büyük Cirque Du Soleil gösterilerinden birine gidebilirim. Çok istiyorum. Bunun için önümüzdeki sene yapacağım Amerika ziyaretim içinde bir şekilde yolumu Las Vegas'a düşürmem şart sanırım.

Eylül ayının olmazsa olmazlarından biri de sergiler. Baktım çok sayıda sergi mevcut. İşte Aciman perspektifine takılan, gideceğim sergiler.

23 Eylül'de sona erecek ve bence kaçırılmaması gereken sergilerden biri İstanbul Modern Sanat Müzesi- "Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı "Burhan Doğançay "sergisi.

Müze, Tophane'de. Pazartesi günleri kapalı. Ziyaret saatleri Salı-Çarşamba,Cuma ve Pazar 10:00-18:00 arası Perşembe 10:00-20:00 arası.














Bana çok retro ve çekici gelen başka bir sergi ise SODA İstanbul'da 13 Ekim'e kadar sürecek olan Diederick Kraaijeveld'in "Icons in Old Wood " isimli sergisi. Nişantaşı Şakayık Sokak 'da bulunan galeri Pazartesi-Cumartesi 11:00-19:00 saatleri arası açık.




Paylaşacağım son sergi ise 14 Eylül'de başlayacak olan ve 24 Ekim'e kadar sürecek olan "Uzayda Bir Elektrik Hasıl Oldu;1960'larda Müzikli Türkiye" isimli sergi.

Serginin ismi bile çok dikkat çekici bence.

60'larda yaşanan hızlı toplumsal dönüşüm ana fikrinden doğan sergi Viyana, Zagrep, Erivan ve İstanbul merkezli uluslararası araştırma projesi Sweet 60s kapsamında düzenleniyor. Bana oldukça farklı ve hoş geldi. Bu nedenle ziyaret edilecekler arasına hemen aldım.

Sergi Tophane semtinde dört katlı eski bir bina olan Tütün Deposunda faaliyet gösteriyor. Adresi: Lüleci Hendek Caddesi No:12 Tophane. Ziyaret saatleri Salı-Pazar 11:00-19:00 arası.


2 yorum:

Trendydolap dedi ki...

icons in old wood'a gidelim aciman

Aciman'ın Sanat Güncesi dedi ki...

evet canım. sana bahsettigim sergi o idi. Dondugumde programa alındı gidecegiz .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...