21 Kasım 2012 Çarşamba

DARK DARK DARK



Tesadüf  aklımdan geçirdiğim ve blogda paylaşmayı düşündüğüm gruplardan biri idi Dark Dark Dark.  


18 Aralık İstanbul'da konserleri var. Bu nedenle,bugün hadi yazayım onlar hakkında dedim.

Sizle paylaşmak ve tanıtmak istediğim müzik grupları veya sevdiğim şarkıcılar var ise ve hatta hatta onlar İstanbul'a konsere gelecekler ise bir bütünlük içinde genelde önceden yazımı paylaşırım.Dark Dark Dark da bu kapsamda ve sizle paylaşmaya değer bulduğum bir sounda sahip.

Her nedense Dark Dark Dark'ı severim ama hadi konserine gideyim mi diye bir moda girememiştim.
Biraz da programımın yoğunluğundan sanırım. Ama18 Aralık'da Salon İKSV'de olacağız gözüküyor



İlk single'ları “Tell Me” ile avantgard pop kültürüne yeni bir soluk getiren Dark Dark Dark,vokallerde bayıldığım Nona Marie Invie'yi barındırıyor.

Altyapılarında davul, banjo, klarnet, piyano ve akordiyon bol bol kullanılan enstrümanlar.
Ben bu tip grupların parladığı dönemler olduğuna inanırım. Ya öne çıkarlar ya da Amerika müzik piyasasında kaybolup gidebilirler. 

Pazarlama dehası olmaya gerek yok ama dünyaca izlenen dizilerin soundtrackine girmek, bu tip sanatçıların kendilerini büyük kitlelere duyurabilmeleri için bire bir fırsat. Bu tip sanatçı ya da gruplara acayip bir sükse kazandırıyor. Bakınız Lana Del Rey'e. Gossip Girl dizisinin ona kattığı artıyı unutmamak lazım. 

Devam etmek gerekirse Grey's Anatomy, American Idol gibi inanılmaz takipçisi olan ve reytingleri tavan yapan şovlarda şarkıları kullanıldı Dark Dark Dark'ın ve bunların etkisi ile verdikleri tüm konserler öğrendiğim kadarıyla kapalı gişe şeklinde olmuş.

En sevdiğim iki şarkısını aşağıda paylaşıyorum. Bakın bakalım sevecek misiniz eğer daha önce tanışmadıysanız?






           

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...