21 Aralık 2012 Cuma

NEW COOL COLLECTIVE


Sizlere harika müzik yapan bir gruptan bahsetmek istiyorum bugün.

1994 yılında kurulan ve Hollanda kökenli olan New Cool Collective,son 10 yıldır sanırsam Avrupa ve Dünya'da en çok festivallere katılan, festivallerden sürekli davet alan gruplardan biri.


Ülkemizi de daha önce yanlış hatırlamıyorsam 12.Akbank Caz Festivali kapsamında ziyaret etmişlerdi.

Londra Jazz Cafe, benim de gitmeyi hedeflediğim Edinburg Fringe Festivali, Londra Caz Festivali, North Sea Caz Festivali,Capetown Festivali katıldıkları ve sürekli davet aldıkları festivallerden sadece bazıları.

Aklıma ilk gelen düşüncelerle,New Cool Collective grubunu Latin, soul, caz, funk,new age ve 60'lı yılların go-go tarzında size karışık bir kokteyl sunabilecek, büyük sesleri barındıran, kocaman ve dinlerken çok eğlenebileceğiniz hatta ve hatta dans edebileceğiniz bir grup diye tanımlayabilirim.

Hemen küçük bir bilgi paylaşayım. "Go Go" tarzı Amerika'nın 1960 yıllarında Washington eyaletinde doğmuş, bol vurmalı, perküsyonlu groove ve funk müzikten ayırt edilebilen hiper enerjik bir müzik janrı.

2005 yılında çıkardıkları "Trippin" isimli albümlerinde ünlü davulcu Tony Allen ile yaptıkları iş birliği sonucu harika bir albüm doğmuş oldu. Hatta o albümden benim dönem dönem dinlediğim "Propeller" isimli parçayı ve canlı bir başka performanslarını paylaşacağım sizle aşağıda.



Grup, 1994 yılından itibaren toplam 18 albümle müzik piyasasında .

Çok yetenekli  sekiz müzisyenden oluşuyor New Cool Collective. Saksafon, gitar,davul, perküsyon, bas gitar ve trompet kullandıkları enstrümanlar.

Güzel haber ise bu grubu isterseniz 21 Aralık Cuma gecesi canlı canlı dinleyip, neden bu kadar sevildiklerinin sebebini kendiniz keşfedebilirsiniz.




New Cool Collective, saat 23.00'de Babylon'da. Bilet fiyatları 28TL. Cuma akşamı bu karlı soğuk havaya rağmen ve  haftasonuna girer iken yeni bir şeyler keşfetmek isterseniz iyi bir alternatif.

Şimdiden herkese iyi eğlenceler.






1 yorum:

Trendydolap dedi ki...

al eline içkini olduğun yerde sallanmaya başla tarzı müziklerini sevdim aççiman :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...