15 Ocak 2013 Salı

OCAK AYINDA NE YAPALIM,NE EDELİM?


Herkese Merhaba,

Baktım uzun zamandır içinde bulunduğumuz ayda neler yapabiliriz,farklı içerikli şehre ait kültür sanat temalı başlıklardan neyi seçebiliriz yazmamışım. Bu hafta küçük bir seyahatim olacağı için size yokluğumda küçük bir şehir turu hazırladım. Ocak ayını neredeyse bitiyoruz ama şehir aktiviteleri bayağı yoğun.

İşte Aciman'ın sizin için seçtikleri. Bol keyifler olsun şimdiden... 

Beni takip edenler bilir. Dans özellikle modern dansa karşı çok ilgim var. Bu nedenle şehirde görülecek özel gösterilerin takibindeyim.

21 Ocak gecesi Kumbaracı 50 sahnesinde saat 20.30 'da konsept ve koreografi Aydın Teker'e ait mekana göre yeniden yorumlanan "Üç Faz" isimli modern dans gösterisi var.

İki kadın dansçının platformlar aracılığı ile farklı düzlemlerde riskli buluşmalarından oluşan 40 dakikalık bir gösteri.  Bilet fiyatları 24-34 TL.



Bunu yazmışken bir de küçük bir not. 5-6 Nisan 2013 tarihlerinde de Amerika'nın ünlü caz dans topluluğu "Giardano Dance Chicago" geliyor olacak. İş Sanat'da sahne alacak grup,caz dansını yakından tanımak isteyen meraklılar için iyi bir fırsat.

24 Ocak 2013 Perşembe gecesi Babylon harika iki program sunuyor.

Babylon Lounge'da 2011 yılının bahar aylarında gösterime başlayan Kaan Sezyum,Deniz Alnıtemiz,Deniz Özturhan'dan oluşan "Kısmet Show- Stand Up" gösterisi var. Aşağıda kendilerini tanıyıp nasıl bir şey seyredeceğinizi bulabilirsiniz.


Show saat 21.30 'da başlıyor,bilet fiyatları 17.50 TL. Sırf isminden bile çok komik olabileceğini hissedip merak ediyorum açıkçası.

İstanbul'da böyle showlar çok az oluyor. Canlı Stand-up izlemeyi sevenlere duyurulur.


İkinci etkinlik ise biraz rock müziği dinleyeyim, hem dans edip hem de bol bol sahne enerjisi alalım diyorsanız The Ringo Jets konserini kaçırmayın derim.

Konser haftanın ortası Perşembe aksamı olsa bile konserden sonra Cuma günü işe sabah bomba gibi gitmeniz mümkün:)

Lale Kardeş, Deniz Ağan ve Tarkan Mertoğlu isimli bu üç yetenekli Türk sanatçıdan oluşan grup hem yerli hem de yabancı festivallerden teklifler alıp bayağı seviliyor. Bilet fiyatları 22.50 TL. Saat 20.30'da.

Şimdi de çok farklı konseptli bir sergi haberini duyurmak istiyorum.

"James Bond'un Mimarlık Karşısında 50 Yılı" isimli sergi.

Beyoğlu Pilot Galeri'de 9 Şubat'a kadar sergi devam edecek. Ayrı etten takip etmek isterseniz galerinin web sitesini ekliyorum. Çok ilginç konseptleri var.


Sergi, Constantinos Taliotis’un geçtiğimiz iki sene boyunca, gangster ve B-tipi filmlerin biçim ve içeriklerinde yaptığı titiz araştırmaların neticesi olarak ürettiği bir seri fotoğraf çalışmasından oluşuyor.

Sanatçı, James Bond filmlerinde, değişen mimarı ile sinema tekniklerini kesiştiriyor. Hem sinema hem de sergi gezmeyi sevenler için bayağı güzel bir sergi.

Çok uzun süredir bilet arayışında olduğum ve maalesef bu ay programım nedeniyle bilet alamadığım ve kaçırdığıma çok üzüldüğüm harika bir tiyatro oyununu tavsiye etmek istiyorum.

 Bilet bulan hemen alsın hatta bulan bana da alsın:):):)








Bu ay 18-19-25-26 Ocak tarihlerinde İstanbul Devlet Tiyatrolarının Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesinde sergilenen ve kimle konuşsam muhteşem oyunculukların sergilendiğini belirttiği "Profesyonel" oyununu tavsiye ediyorum.

Devlet Tiyatrolarının oyunları her ay farklı sahnelerde sergileniyor. Karşı tarafa geçme sıkıntınız var ise Devlet Tiyatrolarının web sitesinden o ay gösteri programını alabilirsiniz.

Küçük bir notum var. Devlet Tiyatrolarına önceden gişeden gidip ileri vadeye bilet alamıyorsunuz. Haftalık satışlar mevcut. Bilginiz olsun.

Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler ve Gülen Çehreli'nin hayat verdiği oyun, dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçevic'in Yugoslavya'daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal politik yaşamı, bir entelektüelin yaşam öyküsü içinde kara komedi ve ironik bir üslupla anlatılmasından oluşuyor.

Oyunun konusu 40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve gizli bir polisin sürprizlerle dolu hikayesi. Bu ay gidemediğim için Şubat ayında kesinlikle biletimi alacağım.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...