15 Şubat 2013 Cuma

THE LUMINEERS


Denver Kolorado kökenli cıvıl cıvıl çok eğlenceli ve basit tonlardan harika hit şarkı çıkarabilen bir grubu tanıtmak istedim bugün. The Lumineers.

The Lumineers grubu, Wesley Schultz, Jeremiah Fraites ve Neyla Perake'den oluşuyor.




Onlar müzik yapmaya 2005 yılından itibaren başlıyorlar ama asıl başarı 2011 yılının Aralık ayında Amerika'da çok seyredilen "Dixie's Hearth" isimli dizinin sezon finalinde hit şarkıları "Ho Hey" çalınmaya başlaması ile geliyor.

Ve bu başarı bu senenin Grammy ödül törenine kadar uzanıyor diyebilirim. 



Haziran 2012 de albümleri sonunda piyasaya çıkıyor. "Ho Hey" isimli şarkının başarısı zaten ortada. Aşağıda dinlediğinizde hemen insanı saran, içini ısıtan ögelerle dolu olduğunu düşüneceksiniz.

Pop folk veya folk rock sevmeseniz de inanın şarkı kendini sevdirecek türde.

"Ho Hey" ile ilgili ilk dinlediğinizde anında şarkıya aşık olacağınız ve grubun akustik folk tınılarının sizi esir alacağı yönünde yabancı basında da  yorumlarla karşılaştım. Nitekim benim de şahsi düşüncelerimde o yönde. 

Grubun müziği ve şarkı sözleri ve bütün felsefesi sadelikten oluşuyor. 

Jeremiah Fraites'in verdiği roportajlarda da kendisi tekerleği tekrardan icat etmediklerini ya da herkesden farklı birşey yapmadıklarını belirtiyor. 

Sadece grubun oluşturdukları fikirlerin çok basit ve herkese ait olabileceğini, herhangi bir enstrüman çalan bir kişinin çok kolaylıkla kendi şarkılarını icra edebildiklerini söylüyor. 

İyi müzik, basit söylemler ve dinleyiciyi ele geçirecek bir kimya. Sanırım başarılarının sırrı bu.

Hepimizi haftasonuna hazırlayacak "Ho Hey" isimli şarkıyı ve ayrıca çok iyi olduğuna inandığım "Stubborn Love" isimli  başka bir şarkılarını da paylaşarak sizi The Lumineers ile başbaşa bırakıyorum.

İyi eğlenceler:)







Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...