24 Eylül 2014 Çarşamba

11-17 EKİM ARASI YAPILACAK EN GÜZEL ŞEYLERİN LİSTESİ


Benim için senenin en güzel vakitlerinden biri gelmiştir. Her ne kadar yaz insanı da olsam Ekim ayı başkadır benim için.

Sinemaya gitmek artık eski yıllarla kıyaslandığında farklı oldu. Gelişen teknoloji ne yalan söyleyeyim tüm filmleri vizyona girmeden önce bile bizle buluşturabiliyor.

Filmekimi zamanı ise benim için daha özeldir, farklıdır. 13 yıldır hiç mi kalitesi bozulmaz bir festivalin. Hatta her sene daha da paylaşımını arttırır, içeriğini ve kalitesini geliştirir.

Özellikle gala gösterimleri akabinde salonda yönetmen ile soru cevap seansları ise tadından yenmez.IKSV bu işi gerçekten çok iyi başarıyor.




Vizyona hiç girmeyecek yada önceden temin edemeceğimiz filmlere gitmek bir ayrıcalık hissi veriyor ise size de,aşağıdaki kendi perspektifimden bu seneki 43 film arasından bilet organize ettirdiğim filmleri tanıtmak ve önerlerimi paylaşmak istedim.

Aşağıda önerdiklerim hemen hemen fikirlerine çok güvendiğim değerli insanlar tarafından da önerilmiş. Belki bu aralar sosyal medyada çok sık karşınıza çıkmış olabilir aynı film önerileri.

Bence festivallerin en büyülü tarafıda budur. En çok önerilen filmlerin gerçekten de beklentilerin üstüne çıkabilmesi. Her zaman önerileri dikkate alırım ama kendi tercihlerimi yapmayı daha çok severim.

Aciman'ın Sanat Güncesi olarak biz festivalde olacağız. Festivalde görüşmek üzere:)

İstanbul için biletlerinizi 27 Eylül günü online biletix.com adresinden ya da festival sinemaları olan Atlas ve Rexx gişelerinden temin edebilirsiniz.

Benim tarzımı tanıyanlar bilir biraz müzikli belgesel de katmazsam sepete olmaz diyorum ve gideceğim beş filmi paylaşıyorum.

BOYHOOD IMBD 8.7

2014 yılında Fipresci Büyük ödülü, Berlin Festivali En iyi Yönetmen ödülü,
Seatle Film Festivali En iyi Film, En İyi Yönetmen , En İyi Kadın Oyuncu


Film, 2002'den 2014'e 12 yıllık bir sürede geçen, aynı oyuncuları bu 12 yıl boyunca izleyen, oyuncuları da film boyunca yaşlanan senaryosu çekim süresi sırasında hem de oyuncuların müdahalesiyle yazılan çok özel bir film.




BJÖRK- BIOPHILIA LIVE  IMBD 8.3


Björk çok eşsiz özel bir sanatçı hepimizin bildiği gibi.

Bu eşsiz sanatçının yaratımı olan multimedya projesi sanatçının daha çok insani yönünü keşfetmeye çalışan bir konser filmi.

Björk'ün aynı adlı sekizinci stüdyo albümü Biophilia'yı merkeze alan proje, müzik, telefon aplikasyonları, internet, yerleştirmeler ve canlı konserlerden oluşan çok yönlü etkinlikler toplamı.

Fragmanı da çok renkli bir göz atın:)



DEUX JOURS- UNE NUIT IMBD 7.6

2014 Sydney Festivali En İyi Film

Dardenne Kardeşlerin Altın Palmiye için yarışan bu filmleri işçi sınıfına dair güçlü bir yapıt. Toplumsal dram ve özellikle şirketlerde çalışan performans takıntısı ve çalışanlar arasındaki rekabeti gösteren gerçekçi bir dram.

Başrolde ise güzelliğinden öte ben iyi bir oyuncuyum diye bağıran Marion Cotillard var.










MOMMY IMBD 8.4



2014 Cannes Festivali Jüri Ödülü


Yönetmenliğini, senaryosunu, kurgusunu Xavier Dolan'ın yaptığı bu film bu sene bayağı Cannes'da ses getirdi.

1:1 ekran oranı, müzik , renk ve kurgu seçimleri nedeniyle bir sürü eleştirmen tarafından en iyi ve olgun yapıt olarak görülen filmin en büyük hayranlarından biri de Cannes Film Festivali jüri başkanı, ünlü yönetmen Jane Champion.




LEVIATHAN IMBD 8.2

2014 Cannes Festivali En iyi Senaryo
2014 Münih Festivali En İyi Film


Yönetmen Andrey Zvyagintsev'in Kremlin'le polemiğe girdiği yozlaşmaya karşı cesur bir başyapıt olarak lanse edilen film Rus yapımı olmasına rağmen radarıma girdi.

Bu filmle de belki Rus sinemasına olan aşırı katı ön yargımı da kırabileceğim.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...