22 Aralık 2014 Pazartesi

SON İKİ HAFTADIR DİNLEDİĞİM EN GÜZEL SES


Bayılıyorum beni ilk dinlediğimde ele geçiren seslere. Hele sadece iş sadece sesle kalmayıp şarkılar ve tınılar da işlediyse içime. İşte budur, tamam oldu diyorum. Kat gönül listenin içine.

İşte gönül listeme eklediğim bu güzel ses ve sanatçıyı paylaşmak ve duyurmak istedim size.

Eğer bilen var ise hele de jazz dinlemeyi seviyorsa o kişilerin kesin benimle aynı fikirde olacaklarına inanıyorum.

Sevgili Jülide Özçelik'den bahsediyorum.


Bu yazıyı hazırlamadan önce kendisini tanımayan birkaç dostuma da dinlettim. Çok kısa sürede bağ kurdular. Bülbül gibi pırıl pırıl, insanı büyüleyen durulukta bir ses mübalağa etmezsem eğer. Çok çok iyi bir yorumcu Jülide, beğenmemek zor gibi.

Başka bir deyişle de ne mutlu bana benim gibi tepki vermeleri. Ben bayağı bayağı keyif aldım, Sonuç olarak Jazz İstanbul Volume 1 albümünü hemen satın alıp arşivime kattım.

Aslında yazımda özellikle belirtmek istediğim bir başka nüans olan jazz müziği için en çok sevindirici olduğunu düşündüğüm şey. O da ülkemizde çok ama çok çok  iyi jazz sanatçılarının var olması.

Özellikle bu akımın kraliçelerinden Birsen Tezer ekolünün farklı tarzlarla, farklı tatlarla birçok dinleyiciye ulaşıyor olması şahane .

Biraz da Jülide'den bahsederek asıl onu sizin muhteşem yorumları ile baş başa bırakmak istiyorum.

Lise eğitimini bitirdikten sonra müzik eğitimine Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin hafif batı müziği bölümünü kazanarak başladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi müzik bölümüne tam burs kazanarak giren Jülide, ensamble ve armonilerde çok çok başarılı.

Türkçe sözlü jazz yapmak projesi ile 2008 yılında çıkan albüm de özellikle Aşık Veysel'in "Kara Toprak" ve Neşet Ertaş'ın "Yalan Dünya"ve Pir Sultan Abdal'in "Geçti Dost Kervanı" şarkıları jazz soundu ile harmanlaşmış ve tek kelimeyle mükemmel.


Kendisinin bazı röportajlarında okuduğum ve çok hoşuma giden geri bildirimlerinden biri  jazz müziğinden öte asıl amacının Türkiyeli bir müzik yapmak istemiş olması.

Albümü yaparken hedeflenen şey, normal bir vatandaşta dinleyebilsin. Amaç gene jazz müziğini öne çıkarmak ama hiç jazz sevmeyen ya da normalde dinlemeyen kişilere de dokunabilmek.

Türkiye'de çok az bir kitle tarafından jazz dilenmesine rağmen ben bu tip sanatçılarla ve Türk müziğinin de jazz olarak söylenebilmesi fikri ile, jazz müziğinin daha geniş kitlelere ulaşacağına inanıyorum.

Jülide Özçelik ve albümde emeği geçen tüm müzisyenlere teşekkür ediyoruz. Harika bir albüm. Sıkılmadan keyifle dinleniyor. Herkese tavsiyemdir.











2 yorum:

Lulu's life dedi ki...

"zaman" ne muhtesem bir bestedir, soze dokulustur.. cok seviyorum kendisini :)

Aciman'ın Sanat Güncesi dedi ki...

Aynen acayip sevdim bende . Ozellikl euzun yolda trafikte bire bir :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...