3 Aralık 2012 Pazartesi

İSTANBUL'DAN BİR HEİDİ HAPPY GEÇTİ

Çok uzun zamandır geçirdiğim en keyifli pazar günü sanırım geçen hafta idi. 

Youtube 'da ara ara Heidi Happy dinlerim. Sesine ve müziğine biraz o içinde bulunduğum moda göre ihtiyaç duyarım desem aslında daha doğru olabilir. Böyle zaman zaman takip ettiğim solistler var. İlginçtir birkaç kere denedim gerçekten her seferinde yaptığı müzik beni hep mutlu etmiş,sakin kılmıştır. 

Ve çok komik gene geçen hafta içi onu dinlerken birden Tamirane'den gelen bir e maille o haftayı takip eden pazar günü Heidi Happy'nin İstanbul'da konser vereceğini gördüm.  Bir pazar günü canlı canlı harika bir konser izlemekten üstelik sevdiğim bir sanatçıyı izlemekten daha güzel ne olabilir ki?

Klasik pazar günü ne yapalım endişesinden veya klasik sinema kahve programına inat muhteşem bir öğleden sonrası geçirdim. 

Hemen güzel haberi vereyim. Tamirane,müzikseverler için her pazar gerçekleşen "Morning Jazz Sessions" performanslarına ek "Pazar Konserleri "serisine başladı. İlk misafirlerinden biri Heidi Happy ve grubu idi. 

Bir sonraki konser ise 16 Aralık'da . 

Gerçek adı Priska Zemp olan ve tüm ailesi müzisyenlerden oluşan İsviçre kökenli Heidi Happy, 2005 yılında solo kariyerine başladı. 

Heidi Happy olarak ilk albümünü yayınlandıktan sonra şu an itibari ile toplam 4 albümle bu piyasada. 

Uluslararası festivallerden festivallere koşan grubun canlı performansı en az albüm kayıtları kadar başarılı. 

Konser sonrası yaptığımız sohbetimizde de inanılmaz sıcak kanlı davranıp bizimle ilgiliydiler. Seyircinin kendilerine gösterdiği ilgiden de oldukça hoşnut kaldıklarını belirttiler bana.








En ilginç olan diyaloglarımızdan biri ise dünyada kimi takip edip,kimi idol olarak gördüklerini sorduğumda hepsi birden aynı anda Beyonce'nin ismini verdiler. Aslında kaliteli olan tüm müziğin onlara hitap ettiğini ama Beyonce'nin yerinin farklı olduğunu belirttiler.

En sevdiğim şarkılarından birini aşağıda paylaşarak, Tamirane'nin pazarları uygulayacağı bir sonraki Pazar Konserlerinden bahsetmek istiyorum. 




Heidi Happy ile başlayan bu konseptin bir sonraki durağı 16 Aralık'da gerçekleşecek. Manchester asıllı Stuart Mccallum gelecek. The Cinematic Orchestra'nın da üyesi olan virtüöz gitarist ve besteci olan Mr. Mccallum İngiliz alternatif caz sahnesinin önemli isimlerinden biri. O gün kendisine dünyaca ünlü davulcu Luke Flowers ve kontrabasda ise Peter Turner eşlik edecek. 



Şüphesiz Aralık ayının müzikalitesi en yüksek günü 16 Aralık pazar olacak.

Tamirane bunu hep yapıyor. Dünyanın her yerinden iyi kaliteli müzik yapan grup ve solistleri bulup bizle buluşturuyor. 

En son kendileri British Council davetlisi olarak London Jazz Festivaline davet edildiler. 

Orada da Stuart'ı dinleyen ekibe ve müzik otoritelerine göre de Stuart Maccallum şu an son zamanlarda Manchester caz sahnesinin en dikkat çekici ve ilginç isimlerinden biri.

16 Aralık pazar günü saat 17.00'de elinizde mis gibi bir kahve ve canlı harika bir performans dinlemek için en iyi yol Tamirane. Benden söylemesi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...