4 Temmuz 2014 Cuma

DARKSIDE PROJECT


Uzun bir süreden sonra tekrar yazılara geri döndüm. Bazı imkansızlıklar nedeniyle ara ara yazdığım blogumu çok boşlamış olmanın verdiği vicdan azabıyla karşınızdayım.

Sanırım artık daha çok paylaşımlarımı arttıracağım.

Uzun bir aradan sonra beni ilk heyecanlandıran ve hemen siz değerli okuyucularımla paylaşmak istediğim bir müzik projesinden bahsetmek istiyorum.


"DARKSIDE PROJECT" Eğer ev partileri veriyorsanız ya da arkadaşlarınızla evde müzik dinleyip, müzik yapmak istiyorsanız size hızır gibi yetişecek bir çözüm bu proje.



Elektronik müzik takip eden insanların hemen aklına gelebilecek isimlerden biri olan Şili asıllı Amerikalı Nicolas Jaar'dır.

Dünyada olduğu kadar ülkemizde de çok popüler bir DJ ve müzik prodüktörü kendisi.

Hemen hemen tüm elektronik  müzik festivallerinde hatta IBIZA'da çok rahatlıkla kendisine rastlamış ya da rastlayacak olabilirsiniz.

Benim ona bu kadar saygı duymamın bir başka sebebi ise müzik hayatına Mulatu Astatke'den deli gibi etkilenerek giriş yapmış olması. Mulatu Astatke'yi bu sene Mayıs ayında gene canlı Chillout Festivalinde dinlemek başka bir ayrıcalıktı.

Bir başka ünlü prodüktör olan Dave Harrington' ile güçlerini birleştirerek bu projeyi hayata geçirdiler.

Bu birleşmenin ilk meyvesi olan "Pyschic" albümüne biz bayıldık.

Yazın veya herhangi bir zaman düzenleyeceğiniz bir ev partisinde müziği loopa alın ve herkesin bayılacağı,yerinde duramadan dans etmek isteyecekleri bir ortam olacağına pek eminim.

Daha önce Jaar akımından zevk almamış olsanız bile seveceğinizi garanti ediyorum.

Asıl güzel haberlerden biri ise 31 Ağustos gecesi Çeşme Before Sunset 'de ilk Darkside Project konseri gerçekleşecek.

Kesin olmamakla birlikte sanırım 2 Eylül 2014 Salı akşamı İstanbul'da bir Darkside konseri olacak. Tarih yaklaştıkça ve konser netleşecek ise twitter adresimden de duyuruyor olacağım.

Biz heyecanla bekliyoruz. 2010 yılında ülkemizde Nicolas Küçük Otto 'da şahsi bir konser vermişti. Bireysel soundundan çok bu proje kapsamında oluşturdukları soundu daha pek bir sevdiğimi söyleyebilirim.

Elektronik müzik sevmem derseniz de hiptonik bir sound sizi beklemekte. Yeni bir şey denemek isteyenlere ve özellikle Nicolas meraklılarına duyurulur.

Evdeyseniz açın aşağıdaki müziği ya da işte kafanızı yormadan farklı sounda sahip müzik eşliğinde çalışmak istiyorum diyorsanız işte size canlı New York çatı katı Boiler Room kayıtları.




2 yorum:

Lulu's life dedi ki...

Oncelikle ne guzel olmus bu hizli geri donus.. Devami olsuun, sik olsun.. iyiden iyiye elektronik muzik dinlerken cok sevindim bu habere.. Soundcloud da listeme ekledim hemen.. merci merci merci ! ;)

Aciman'ın Sanat Güncesi dedi ki...

Cok teskekurler. Bende aynı seyi dusunuyorum. Bayagı da donus icin guzel feedback alıyorum. Begenmene cok sevindim. Adamlar cok iyi projeler yapıyorlar. Bende paylasmadan duramıyorum. Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...